Mobile First

Segur que a molts usuaris de Search Console, us ha arribat un correu de Google on ens parla sobre mobile first.


Search Console
“ Informació general: Una vegada habilitada la indexació centrada en els mòbils, el robot de Google utilitzarà la versió per a mòbils del teu lloc web per indexar-ho i classificar-ho. D’aquesta manera, ajudem al fet que els usuaris, que en la seva majoria usen dispositius mòbils, trobin el que estan buscant. Fins ara, els sistemes de rastreig, indexació i classificació de Google usaven el contingut de la versió per a ordinadors del teu lloc web, la qual cosa pot ocasionar problemes als usuaris de dispositius mòbils en el cas que la versió per a mòbils sigui diferent. La nostra anàlisi indica que les versions per a mòbils i per a ordinadors del teu lloc web són comparables. “


 

Però què és exactament? A grans trets, ens ve a dir que Google començarà a valorar les pàgines que estiguin creades donant prioritat a la navegació mòbil, això vol dir que ara ja no val una adaptació de la nostra web a versió mòbil.

Perquè és tan important aquest fet? molt senzill la majoria de versions mòbils estan programades des de la versió web, vénen a ser una adaptació de pantalla gran a pantalla mòbil i els cercadors no tindran en compte el codi que fa aquesta adaptació, ja que com diuen començaran a llegir des de la versió mòbil.

I què passa si no tenen en compte la versió mòbil? Doncs que els cercadors prioritzen resultats amb aquest tipus de navegació i començarem a desaparèixer o descendir posicions en els resultats de cerca. Com dèiem els usuaris ara consumim més informació en aquest format, els cercadors ho saben i prioritzen webs que donin una bona experiència de navegació.

Perquè la majoria de webs necessiten adaptar-se? Aquesta manera de programar, de web a mòbil, és un fet molt corrent donat l’evolució del consum d’informació digital, primer van ser els pc i després els mòbils i ara són els mòbils els que dominen el consum d’informació.

Què hem de fer? Senzill, adaptar la programació de la nostra web, fer que la web creixi i no que es redueixi, això implica canvis a la programació i possiblement alguns petits retocs de maquetació, però el teu web pot continuar amb totes les funcionalitats actuals i respectant en gran part el disseny actual.

Si necessites ajuda amb la teva versió web mobile firts, no dubtis a consultar-nos.

 

Ultimes notícies

llegir totes